2014-12-14

Közérdekű bejelentéssel fordultunk az Állami Számvevőszékhez

Közérdekű bejelentéssel fordultunk az Állami Számvevőszékhez – álláspontunk szerint a 13. ker. önkormányzat nem rendelkezik felelős módon a rábízott nemzeti vagyonnal, amikor eladásra bocsátja az újlipótvárosi, Pannónia u. 77-79. óvoda-ingatlant.

 

A jelenlegi állapotot tükröző hiteles vagyonnyilvántartás szerint az ingatlan az önkormányzat törzsvagyonába tartozik, mint korlátozottan forgalomképes óvoda.

Mivel a kerületben jelenleg 550 (ezen belül Újlipótvárosban 300) új óvodai férőhelyre van szükség, a képviselő-testület a környéken 3 másik helyszínen döntött férőhely-kialakításról. (Ebből csak 100 esne Újlipótvárosba). A kerület vezetése szerint a Pannónia utcai ingatlan csak „egy óvodának látszó tárgy”, a szóban forgó területen az óvoda nem felújítható, új nem építhető.

Pannónia u. 77-79. óvodaA nagy udvarral, közel 4000 m2-nyi parkos udvarral rendelkező óvodát a férőhelyek bővítésekor figyelmen kívül hagyni szerintünk érthetetlen. Különösen, hogy a rekonstrukcióra vonatkozó (a Közszolgáltató Zrt által becsült adatokra épülő) számításaink szerint a még el nem kezdett 350 férőhely kialakítása így 330-470 millió Ft-tal kerül többe, mint a Pannónia utcai telken.

 

 

 

 

 

 

 

A gyermekek szempontjából nézve pedig összehasonlíthatatlanul kedvezőbb lenne a Pannónia utcai, mint pl. a tervezett bővítés harmadik ütemében, a Váci út 57-61 iskolaépület 3. emeletén kialakított óvoda – közvetlenül a 2-es utat átvezető felüljáró mellett, a forgalommal egy szinten.

Megosztás

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6