2015-04-05

A pénteki demonstráció egyik beszéde.

Reméljük, Tóth József Polgármester Úrhoz is eljut!

Berényi Eszter vagyok. Kerületi lakos. Szociológus. Szülő. De ha nem lennék kerületi lakos, ha nem lennék szülő, sőt, talán, ha nem lennék szociológus, akkor is ugyanazt mondanám, amit mondani fogok.
Örülök, hogy eljöttetek, és remélem, jó hangulatban teltek az összkerületi óvodai családi foglalkozások, amelyek bámulatos gyorsasággal szerveződtek, éppen egy időpontra ezzel a demonstrációval.
Ezúton is gratulálunk a foglalkozások ötletgazdáinak a hatékonyságért! Polgármester Úr! Gratulálunk ahhoz a hatékonysághoz is, amelyet nem csak a szervezésben, de a hatalomgyakorlás területén is fel tudnak mutatni! Hiszen Önök, hölgyeim és uraim, remek érzékkel használják ki, hogy egy olyan országban élünk, ahol az emberek fásultak. Belefásultak sok mindenbe: ki a szegénységbe, ki abba, hogy nyugdíjmegtakarításai, majd befektetései porladnak el hathatós állami segítséggel.
Belefáradtunk abba is, hogy néhány haveri kör érdekeit szem előtt tartva épülnek utak, főutcák és stadionok, s dőlnek romba iskolák és egész képzési típusok. És belefáradtunk abba, hogy sokan fájdalmukban és kétségbeesésükben szélsőjobboldali irányból várják a megmentést.
Önök kihasználják ezt a fásultságot! Önök sejteni vélik, hogy ennek a sok megkeseredett embernek – az Önök választóinak – az már igazán fel sem tűnik, ha beruházásnak és férőhelybővítésnek álcázva, közösségi területeit – óvodáit – törvénytelenül eladják, átjátsszák a fejük felett. Önök ráadásul teljesen félreértik az „önkormányzat” szó jelentését. Ez a szó azt jelenti, hogy mi, együtt kormányozzuk önmagunkat, nem pedig azt, hogy Önök kormányoznak és átgázolhatnak mindenen és mindenkin, aki útjukba kerül!
Ha nem létezne ez a félreértés, akkor nyilván nem akadna Önök között olyan képviselő, aki facebook felületén nyíltan becsmérli a hozzá levéllel forduló választóit!
Pedig nem becsmérelni kellene a választókat, hanem képviselni őket! Önök nem szégyellik magukat, hogy választói leveleket és ezres nagyságrendű aláírásokat szinte nyíltan kinevetve félresöpörnek és semmibe vesznek? Persze, jól tudjuk, hogy ha a civilek összegyűjtenek 1000 aláírást egy ügy érdekében, Önök Deutsch Tamásokat meghazudtoló rutinnal veszik elő a habonyi receptet, és bármikor rittyentenek egy Nemzeti Konzultációt csodálatosan őszinte kérdésekkel, csak, hogy bemutathassák: Önöknek is van sok támogatójuk. Polgármester Úr! Kit szeretnének ilyenkor becsapni? Hiszen Mi tudjuk! Hiszen Önök tudják, hogy mi tudjuk! Önök tényleg nem képviselni akarnak, Önöket tényleg nem érdekli, hogy mi lesz a választóikkal, mi lesz az eljövendő nemzedékekkel? Önök számára az állampolgárok tényleg csupán hatalomtechnikai eszközök? Önök tényleg nem riadnak vissza tetteik következményeitől, amikor belegondolnak: mit jelent az egy 5 évesnek, hogy óvoda helyett egy nagy, barátságtalan, zöld felülettel nem rendelkező iskolaépületben állomásozik ideiglenesen csapatostul immár egy egész éve? Mit jelent ez az épületet használó iskolások számára? Ne nézzenek minket hülyének!
Becsüljék meg az óvodásokat, az iskolásokat, az őket gondozó pedagógusokat és a fákat – még akkor is, ha ennek az az ára, hogy kevesebb lesz az egy főre eső ingatlanmutyik száma a kerületben!

Megosztás

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6