2015-05-13

Jogellenesen zajlik a bontás!

Egy elrettentő példa Angyalföldről: így kell egyszerre zöldfelületet irtani és épített örökséget rombolni. Az önkormányzat által egy ismerős offshore cégnek eladott Pannónia utcai óvoda ledózerolása után az elmúlt napokban a védelemre érdemes, egykori Elektromos Művekhez tartozó fürdőház is a földdel vált egyenlővé. Az eljárás szabálytalanul zajlik, tehát a bontások jogellenesek.

Közben a fákat sem kímélik, az utcai fronton ősszel ültetett facsemetékre záporoznak a téglák; a telken markolókkal tépik ki az élő fák gyökereit.
A telken áll az Ökotárs 2014-es Év fája versenyén "Hős fa"-ként díjazott jegenye is, amelyet egyre jobban megközelítenek a munkagépek.

Bár Tóth József XIII. kerületi polgármester a főváros "alakuló zöld csakrájaként" próbálja feltüntetni az általa vezetett kerületet, a múltját felélő, a területét ócska ingatlanokkal telebombázó angyalföldi vezetés azonban mintha a legszürkébb, legkapitalistább fővárosi kerület kialakításán dolgozna - nem éppen a jogszerűség keretein belül.

Megosztás

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6