2016. május 17-ig lehet eljuttatni észrevételeinket a készülő Kerületi Építési Szabályzat (KÉSZ) rendelettervezetével kapcsolatban a XIII. Kerületi Polgármesteri Hivatalhoz.

A rendelettervezetet és a kapcsolódó anyagokat áttekintettük, és úgy találtuk, hogy a Bessenyei utca – Pannónia utca – Tutaj utca – Hegedűs Gyula utca által határolt területre (a volt Pannónia utcai óvoda telkére) vonatkozóan a rendelettervezet nincs összhangban, sőt véleményünk szerint ellentétes az épített környezet alakításáról és védelméről szóló törvénnyel. 

Észrevételeinket összegyűjtöttük, és arra kérünk, Te is küldd el ezeket a Polgármesteri Hivatal Főépítészi Irodájára! (Persze, ha egyetértesz velük.)

Leveleddel erősítsd meg, hogy a rendelettervezet sérti a lakosság életminőségének megőrzéséhez és az egészséges, jó minőségű környezethez való jogát!

A "Bővebben" linken, a cikk folytatásaként elérheted a beadvány teljes szövegét.

A csatolt word dokumentumot felhasználva, testre szabva készítheted el saját leveled!

Használd ezt a linket ha új levelet kívánsz megnyitni, amiben elküldheted hozzászólásod a rendelettervezethez!

A XIII. Kerületi Polgármesteri Hivatal Főépítészi Iroda honlapján megjelent a felhívás, hogy elkészült a Kerületi Építési Szabályzat (KÉSZ) tervezete. A készülő KÉSZ a kerület közigazgatási területére határoz meg városrendezési és építésjogi előírásokat a Fővárosi Rendezési Szabályzat keretei között, az elmúlt évek építésügyi jogszabályváltozásainak figyelembevételével. A jelenleg hatályban lévő Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzat (KVSZ) és Kerületi Szabályozási Tervek (KSZT-k) helyébe lépő KÉSZ-szel egy áttekinthetőbb jogszabály születik meg. A tájékoztató szerint készülő KÉSZ figyelembe veszi a XIII. kerületi hosszú távú településfejlesztési koncepcióban megfogalmazott elhatározásokat.

A Pannónia utcai óvada telkének esetében a fővárosi keret tervek (TSZT és FRSZ) módosítását igényli, hogy olyan mértékben beépíthető legyen mint ahogy azt a beruházó szeretné.

Az észrevételeket, véleményeket 2016. május 17-ig várják a foepitesz@bp13.hu e-mail címen vagy postán a Budapest Főváros XIII. Kerületi Polgármesteri Hivatal Főépítészi Irodára címezve (1139 Budapest, Béke tér 1.).

Forrás: http://www.budapest13.hu/ugyintezes/foepiteszi-iroda/partnersegi-egyeztetes

%2013. %433 %14. %AM %11:%okt.

Önkormányzati találkozó

Írta:

Létrejött a mai találkozó az önkormányzat képviselőivel.

%2013. %431 %14. %AM %11:%okt.

Aláírás leadás

Írta:

Ma leadtuk a polgármesteri hivatalban az eddig összegyűlt mintegy 400 támogató aláírást.

%2013. %359 %10. %AM %09:%okt.

Megtörténtek a szavazások.

Írta:

Először arról, hogy elhalasszák-e a döntést. A döntés elhalasztását 2 igen / 19 más arányban nem támogatták.


Szeptember 05-i ülésre az új I-XIII-V/L besorolással terjesztette be az alpolgármester. Nincs itt valami elcsúszva????

%2013. %598 %24. %PM %15:%szept.

Terv ismertetése

Írta:

Szabályozási terv (beépítési terv) készült a Pannónia Általános iskolával szomszédos, valamikori óvoda területére amit 2013.09.24-én kedden ismertet az önkormányzat.

" ... elkészült a Budapest, XIII. kerület Bessenyei utca – Pannónia utca – Tutaj utca – Hegedűs Gyula utca által határolt területre vonatkozó Kerületi Szabályozási Terv (KSZT) tervezete. ...

A terv nyilvános ismertetését 2013. szeptember 24-én (kedden) 17 órakor tartjuk a Pannónia Általános Iskola épületében.
Főépítészi Iroda"
http://www.budapest13.hu/letoltes/osztaly/foepiteszi/bessenyei-pannonia-tutaj-hegedus-kszt-tervezet

Ha van javaslatod, például valamilyen közösségi funkciót is kaphatna ez a terület, sportpálya, közösségi kert, park, stb. gyere el és oszd meg a véleményed!