2014-11-13

Népszabadság: Angyalföldön félresöpörték a helyiek akaratát

(0 szavazat)
Másodszorra is árverésre bocsátaná a korlátozottan forgalomképes Pannónia utcai óvodát és a körülötte lévő, értékes zöldterületet Angyalföld szocialista többségű önkormányzata, noha az érintettek sem vitatják, hogy további óvodai férőhelyekre lenne szüksége a kerületnek, és Újlipótváros már most is túlzottan be van építve.
 
A Pannónia utcai óvodából 2006-ban távozott az utolsó „állandó" óvodáscsoport, onnantól kezdve amolyan „befogadóoviként" üzemelt tovább: a 2000-es évek végén induló intézményfelújítási program keretében renovált óvodákba járó gyerekek mindig itt lehettek, amíg az eredeti helyükön építkeztek, leszámítva azt az időszakot, amikor 2010-ben magát a Pannónia utcai épületet is felújította az önkormányzat.

Ez a rendszer működött egészen 2012-ig, megszűnése az első aggasztó jel volt az épületért és a kertért aggódó helyi civilek számára. Aztán 2012 őszén az ingatlan kezelése „funkcióváltásra" hivatkozva átkerült a kerületi közintézményeket fenntartó Gazdasági Ellátó Szolgálattól egy önkormányzati céghez, majd az önkormányzat illetékes bizottsága elrendelte az ingatlant érintő szabályozási terv megalkotását. - írja a Népszabadság.

Olvasd el a teljes cikket: katt ide!

 

Megjelent: 1122 alkalommal Utoljára frissítve: %2014. %485 %13. %AM %11:%nov.