2014-11-14

Népszabadság: Óvoda bármi áron eladó!

(0 szavazat)

Árverésre bocsátotta a civilek tiltakozása ellenére a XIII. kerületi önkormányzat tegnap a 2012 óta üresen álló Pannónia utcai önkormányzati óvodát és a hozzá tartozó telket.

A helyiek egy része úgy látta, hogy a jelenlegi szabályozási terv, amely a terület nagymértékű beépítését tenné lehetővé, veszélyeztetné az értékes faállományt. Ez pedig nincs össz­hangban az önkormányzat fejlesztési koncepciójával, amely „lehetőség szerint" közparkok létesítését írja elő Újlipótvárosban. Ráadásul a kerületnek a növekvő lakosságszám miatt háromszázzal bővítenie kell az óvodai kapacitást, a Pannónia utcai oviban pedig 200 férőhely volt.

 

(...)

A csütörtöki testületi ülésen egyszerre három ingatlan sorsáról döntöttek, ezek egyike volt az óvoda. A szavazás előtt felszólalhattak a tiltakozó civilek: a legérdekesebb pillanat az volt, amikor egyikőjük arról beszélt, egész idáig büszke volt az önkormányzat vezetőire, elégedett volt a helyi hatalommal, ezért különösen nagy csalódás számára, ami most a Pannónia utcai telekkel történik. Nehezményezte, hogy az új testületnek épp ez, a telek árverésre bocsátása az egyik első dolga és azt, hogy nem figyel oda az önkormányzat a környékbeli lakók véleményére. - írta a Népszabadság.

A teljes cikk: katt ide!

Megjelent: 1208 alkalommal Utoljára frissítve: %2014. %749 %25. %PM %17:%nov.