2014-11-25

HVG: Az MSZP-s kétharmad se hallgat a civilekre Kiemelt

(0 szavazat)

Újlipótvárosban a civilek tiltakozása ellenére elárverezik a két éve bezárt Pannónia utcai óvodát, pedig a férőhelyekre szükség lenne, hiszen az önkormányzat máshol új óvoda építését tervezi. A helyiek szerint az eladás azért is hiba, mert ezzel az utolsó, még önkormányzati tulajdonban lévő közparkot is elveszik. Két éve kezdtek tiltakozni, de a szocialista önkormányzat meg se hallja őket.

Villámgyorsan kiírták a Pannónia utcai óvoda árverését, melyet november 13-án szavazott meg a XIII. kerületi szocialista vezetésű önkormányzat. Az óvoda 2012 óta üresen áll, 2006-ban volt utoljára saját óvodai csoportja, a végleges leállásig olyan gyerekeket fogadott be időszakosan az épület, akiknek az óvodáit épp felújították.

Az ingatlant úgy árverezik el, hogy az egyik utolsó kerületi köztulajdonban lévő területre nem kérnek hasznosítási tervet a vevőktől, ami azért mindenképp furcsa. A Tóth József MSZP-s polgármester által vezetett önkormányzat a szabályozási terv megváltoztatásával 85 százalékos beépíthetőséget enged a közel 6000 négyzetméteres telken. Korábbi információk szerint társasház épülhet az óvoda helyén. - írta a HVG.hu.

A teljes cikk: katt ide!

Megjelent: 1150 alkalommal Utoljára frissítve: %2014. %746 %25. %PM %17:%nov.