Elemek szűrése dátum szerint: november 2014

Újlipótvárosban a civilek tiltakozása ellenére elárverezik a két éve bezárt Pannónia utcai óvodát, pedig a férőhelyekre szükség lenne, hiszen az önkormányzat máshol új óvoda építését tervezi. A helyiek szerint az eladás azért is hiba, mert ezzel az utolsó, még önkormányzati tulajdonban lévő közparkot is elveszik. Két éve kezdtek tiltakozni, de a szocialista önkormányzat meg se hallja őket.

Villámgyorsan kiírták a Pannónia utcai óvoda árverését, melyet november 13-án szavazott meg a XIII. kerületi szocialista vezetésű önkormányzat. Az óvoda 2012 óta üresen áll, 2006-ban volt utoljára saját óvodai csoportja, a végleges leállásig olyan gyerekeket fogadott be időszakosan az épület, akiknek az óvodáit épp felújították.

Kategória: sajtó
%2014. %041 %24. %AM %01:%nov.

Támogatóink

A Tutajprojekt támogatója aEGT/Norvég Civil Támogatási Alap (www.norvegcivilalap.hu)

Kategória: partnereink

Az Ökotárs Alapítvány 2010 óta minden évben megszervezi az Év Fája versenyt, melyben olyan fák vetélkednek, melyek különlegesen fontosak a körülöttük élő közösségeknek. A verseny öt éves története alatt több mint 300 fát neveztek civil szervezetek, iskolák, családok, néha egész faluközösségek. Idén 66 jelölt közül a szakmai zsűri 15 döntőst választott, ezekre pedig a közönség szavazhatott október 31-ig. Az Év Fája címet a legtöbb szavazatot kapó tatai platánfa, a Hős Fa díjat Újlipótváros jegenyefája, az Országos Erdészeti Egyesület különdíját pedig a mikepércsi ezeréves tölgyfa nyerte el.

A mi fánk a 7. helyezés mellett megkapta a Hős Fa különdíjat!

Kategória: Blog
%2014. %041 %21. %AM %01:%nov.

TV2/Tények: Tiltakoznak az óvoda miatt

Elárverezik az egyik XIII. kerületi óvodát. 600 millió forint a kikiáltási ára. Civilek, lakosok, szülők és több párt is felháborodott a szocialista önkormányzat döntésén. Szerintük az óvodát fel kellene újítani vagy a hozzá tartozó ősfás parkot közparkká alakítani. A kerületben ugyanis alig van zöldfelület.- a TV2 Tények videója.

Kategória: sajtó
%2014. %041 %18. %AM %01:%nov.

Meghívó közösségi fórumra

Mi a Te véleményed?

Bár a képviselőtestület nov. 13-án újra megszavazta a Pannónia u. óvoda-ingatlan elárverezhetőségét, sokan hisszük úgy, a területnek továbbra is közfunkciót kellene ellátnia.

Gyere el közösségi fórumunkra, és mondd el véleményedet!
A nyílt párbeszédre a kerület vezetőit és az önkormányzati képviselőket is meghívjuk.

Időpont: 2014. nov. 21. péntek 17-20 h
Helyszín: Váci út 50, Civil Ház

A fórum levezetésében támogató partnerünk: a KREATER Társadalmi Innovációs Ügynökség.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!
Kategória: Blog
%2014. %041 %14. %AM %01:%nov.

Népszabadság: Óvoda bármi áron eladó!

Árverésre bocsátotta a civilek tiltakozása ellenére a XIII. kerületi önkormányzat tegnap a 2012 óta üresen álló Pannónia utcai önkormányzati óvodát és a hozzá tartozó telket.

A helyiek egy része úgy látta, hogy a jelenlegi szabályozási terv, amely a terület nagymértékű beépítését tenné lehetővé, veszélyeztetné az értékes faállományt. Ez pedig nincs össz­hangban az önkormányzat fejlesztési koncepciójával, amely „lehetőség szerint" közparkok létesítését írja elő Újlipótvárosban. Ráadásul a kerületnek a növekvő lakosságszám miatt háromszázzal bővítenie kell az óvodai kapacitást, a Pannónia utcai oviban pedig 200 férőhely volt.

Kategória: sajtó

A XIII. kerületi önkormányzat csütörtökön úgy döntött, hogy árverésre bocsátja a 2012 óta üresen álló Pannónia utcai önkormányzati óvodát és a hozzá tartozó telket, írja a Népszabadság.

Az önkormányzat annak ellenére döntött így, hogy eladás ellen számtalan civil tiltakozott, köztük a Védegylet és olyan ismert újlipótvárosiak, mint Gerlóczy Márton, Parti Nagy Lajos, Scherer Péter vagy Hajós András. Ők úgy látják, hogy a jelenlegi szabályozási terv, ami a terület nagymértékű beépítését tenné lehetővé, veszélyeztetné az értékes faállományt. Ráadásul a kerületnek a növekvő lakosságszám miatt 300 fővel bővítenie kéne az óvodai kapacitást, a Pannónia utcai óvodában pedig 200 férőhely volt. - írta az Idex.hu.

A teljes cikk: katt ide!

Kategória: sajtó
Másodszorra is árverésre bocsátaná a korlátozottan forgalomképes Pannónia utcai óvodát és a körülötte lévő, értékes zöldterületet Angyalföld szocialista többségű önkormányzata, noha az érintettek sem vitatják, hogy további óvodai férőhelyekre lenne szüksége a kerületnek, és Újlipótváros már most is túlzottan be van építve.
 
A Pannónia utcai óvodából 2006-ban távozott az utolsó „állandó" óvodáscsoport, onnantól kezdve amolyan „befogadóoviként" üzemelt tovább: a 2000-es évek végén induló intézményfelújítási program keretében renovált óvodákba járó gyerekek mindig itt lehettek, amíg az eredeti helyükön építkeztek, leszámítva azt az időszakot, amikor 2010-ben magát a Pannónia utcai épületet is felújította az önkormányzat.
Kategória: sajtó
%2014. %041 %12. %AM %01:%nov.

Tények és érvek /1. rész

Új képviselő-testület, régi polgármester – az eladási szándék a régi

Az októberben megalakult képviselő-testület első, rendes ülésén napirendre tűzi az utolsó köztulajdonban levő újlipóciai telek eladását. A november 13-i ülésen újra döntést hoznak arról, hogy, több más terület mellett, újra eladásra bocsátják a Tutaj-Pannónia-Bessenyei-Hegedűs Gyula utcák által határolt telket!

Ez a terület azonban nem „csak egy telek”! Számunkra, újlipótvárosi lakók számára sokkal többet jelent egy eladható önkormányzati vagyontárgynál. A közel hatezer négyzetméteres területen található több mint hatvan egészséges fa, köztük Újlipótváros legmagasabb fája, egy 200 férőhelyes óvoda, mely 2011-ben még működött, és egy kétszintes, majdnem százéves fürdőház.

Tudta-e Ön?

Ha ezt a területet eladják, akkor eltűnik Újlipótváros utolsó köztulajdonban lévő zöld területe, mely közparkká lenne alakítható!

Kategória: Blog

Kedves újlipótvárosi lakótársunk!

Talán nem tudja, hogy nem csak akkor van lehetősége beleszólni a lakókörnyezetét érintő ügyek alakulásába, amikor leadja a szavazatát az esedékes önkormányzati választáson. Két választás között is megkeresheti a képviselőjét, hogy rávegye arra, hogy az önkormányzati testület ülésén az Ön ügyét képviselje!

Miről van szó?

A Tutaj-Pannónia-Bessenyei-Hegedűs Gy. utcák által határolt területet az önkormányzat el akarja adni. A 600 millió forintra értékelt területen több mint ötven egészséges fa, egy óvoda és egy fürdőház található. A kerület vezetése ezt csak egy eladandó vagyontárgynak tekinti, mi viszont nem szeretnénk, ha Újlipótváros utolsó köztulajdonban lévő zöld területe eltűnne! Azt akarjuk, hogy a terület maradjon közösségi használatban, hogy az itt lakók érdekeit szolgálja.

Mire kérjük Önt?

Kategória: Blog