Elemek szűrése dátum szerint: december 2014

Közérdekű bejelentéssel fordultunk az Állami Számvevőszékhez – álláspontunk szerint a 13. ker. önkormányzat nem rendelkezik felelős módon a rábízott nemzeti vagyonnal, amikor eladásra bocsátja az újlipótvárosi, Pannónia u. 77-79. óvoda-ingatlant.

Kategória: Blog

Jogsértőnek tartják a civilek, hogy a XIII. kerületi önkormányzat dec. 18-án árverésre bocsátja a Pannónia u. 77-79. szám alatti óvoda-ingatlant.

A hiteles nyilvántartás szerint az ingatlan jelenleg az önkormányzat törzsvagyonába tartozó, korlátozottan forgalomképes óvoda. Ezzel szemben a Polgármesteri Hivatal Jogi Osztályának vezetője szerint az ingatlan 2012 óta nem lát el közfeladatot és üresen áll, ezért automatikusan „átkerült” a szabadforgalmú üzleti vagyon körébe.

Csakhogy az Állami Számvevőszék 2013 őszén tett észrevétele szerint az ingatlan a 2012-es vagyonkimutatásban helytelenül szerepelt a forgalomképes vagyontárgyak körében. Az önkormányzat a hibát 2013. október 1-jétől korrigálta, így az ingatlan jelenleg is korlátozottan forgalomképes vagyontárgyként szerepel a nyilvántartásban.

A képviselőtestületnek indokolással ellátott, minősített többségű külön döntést kell hoznia az ingatlan forgalomképességének megváltoztatásáról. Ilyen döntés azonban nem született, sőt, nem is születhet, mivel az önkormányzat 82/2012. (VI. 28.) Ö.K. számú határozata szerint az óvodák korlátozottan forgalomképes minősítése nem változhat meg.

A Szindikátus - Összefogás a Városért Közhasznú Egyesület a helyi civilekkel együtt közérdekű bejelentést tett a fővárosi kormányhivatal törvényességi felügyeleténél, hogy vizsgálja meg az önkormányzat 130/2014. (XI. 13.) Ö.K. számú árverési határozatának jogszerűségét.

Kategória: Blog